Съдът остави в ареста шофьора на хамъра, убил пешеходец

Пазарджишкият окръжен съд остави в ареста 27-годишния Иван Янакиев, който прегази и уби пешеходец в Пловдив с хамъра си, съобщи bTV.

Янакиев ще обжалва решението на 29 декември пред Пловдивския апелативен съд.

Пред магистратите Иван Янакиев заяви, че съжалява, но, по думите му, всеки ден се случвал по пътищата някакъв инцидент, и затова поиска да бъде освободен.

Адвокатът му пък заяви, че клиентът ме е станал жертва на дълбоко вкоренената у българина завист към по-богатите. Според защитата, няма никакви доказателства, че Иван Янакиев е виновен.

Прокуратурата е категорична, че луксозният джип се е движил с несъобразена скорост. Преки свидетели на пътния инцидент все още обаче не са разпитани.

В залата се появи и предишният собственик на хамъра-убиец, който твърди, че е шофирал след Иван Янакиев и се е движил със съобразена скорост.

Близки на убития пешеходец твърдят, че на мястото на инцидента е имало хора от местния ъндърграунд.

Първоначално шофьорът-убиец беше пуснат на свобода, но след като сина на жертвата даде гласност по случая, той беше задържан повторно.

На 18 декември вечерта луксозен джип „Хамър“ буквално помете 70-годишен мъж, който пресича улица „Пловдивска“, недалеч от голям хипермаркет в Пазарджик. Според очевидци, джипът се е движил с много висока скорост като на рали. Автомобилът влачил тялото на пешеходеца около 100 метра.

Янакиев има над 50 нарушения на пътя, както и висящо наказателно производство за шофиране под въздействие на наркотици.

Синът на загиналия продължава собствено разследване. Той търси среща с полицията, за да разбере защо криминално проявен се е месил в разследването.

На протест пред Пазарджишкия съд вчера се събраха близо 100 души заради първоначалното бързо освобождаване на Янакиев. Семейството на убития мъж получи писмени извинения от главния прокурор Сотир Цацаров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право