Започва обработката срещу комари в София

Новакът „Царско село“ представи каре нови

Караянчева в Баку: Пристъпваме към ротационното председателство ПАЧИС с чувство на висока отговорност

Окръжен съд – Бургас присъди 10 месеца затвор за наркотици Европейски съдии наблюдаваха процеса

Карлос Контрера с предложения за плана за Борисовата градина

Кредитното консултиране – една от най-динамично развиващите се услуги в България Интервю с Деян Василев, председател на Асоциацията на Кредитните Посредници в България и основател на Кредитланд

Бюджетна комисия прие на второ четене партийната субсидия да се намали на 1 лев на глас

Путин: Недопустимо е директорът да получава 10 пъти по-висока заплата от редовия работник

Емануела се разголи за реклама

Аржентина на мач от отпадане

Топлофикация – Перник осъди общината за просрочени задължения

„УМБАЛ-Бургас“ получи 510 пакета специални пелени за недоносени бебета

Сравниха Салах с Роналдо и Меси

Хакери атакуваха живата връзка с Путин "Росстелеком": Отразихме две мощни DDoS-атаки

Двама души загинаха, а трети е изчезнал при взрив в къща в Италия

Проф. Божидар Димитров: Турция води хибридна война спрямо България

Турция води хибридна война. Въпросът обаче е дали това е политика на президента Ердоган и министър-председателя Давутоглу, или е политика на определени националистически кръгове в Турция. Това коментира пред БНР директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров във връзка с излъчения от “Ал Джазира“ филм, който откровено представя неверни факти относно българската история.

„Механизмът е следният – купуват се професори не от Турция, защото хората ще кажат, че това е турска пропаганда, а от второстепенни или третостепенни университети от САЩ, Англия, Германия или Холандия. Те се подписват под книга, написана от турски професор. В света така излиза книга. Конкретен пример мога да дам с немския професор Майкъл Кил, вербуван от турската пропаганда“, обясни шефът на НИМ.

Според него има насилие върху мюсюлманите по време на Възродителния процес и на Балканската война, но има и чудовищно насилие над българи, гърци, арменци.

Според проф. Божидар Димитров турците плащат около 10 хил. лева на журналисти, който да пуснат от началото до края на април няколко материала, в които да пише, че българските плажове са покрити с фекалии, че морето е пълно с отровни медузи, че българското крайбрежие е бетонирано, храната е опасно, но в същото време пускат статии колко са хубави турските курорти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.