Непълнолетен вуйчо нападна шофьор на линейка, помогнал на племенника му

Шофьор на линейка е бил нападнат и бит в старозагорското село Братя Кунчеви, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал във вторник около 12 часа в двора на селското училище. Екип на Спешния център в Стара Загора се отзовал на сигнал за дете, получило епилептичен припадък по време на учебни занятия. "Шофьорът и лекарят д-р Велева са пристигнали в рамките на нормалното време, но е възникнал конфликт дали детето да бъде отведено в болница", разказа д-р Тодор Иванов, завеждащ филиала за спешна помощ.

В двора на основно училище "Христо Ботев" е възникнал спор, при който бабата на 7-годишното пострадало момче твърдо отказвала на лекарите да го отведат. За кратко време в района дошли и роднините на първокласника от ромската махала в селото. Лекарката обяснила, че при епилептичен припадък то трябва да остане под наблюдение за известно време, за нея се застъпил и шофьорът. В този момент върху него се нахвърлил изневиделица 15-годишния вуйчо на детето Филип. С няколко удара го съборил на земята, сграбчил го за гърлото и започнал да го души. За щастие възрастните наоколо бързо успели да разхлабят хватката на побеснелия непълнолетен вуйчо и спасили шофьора. Той въпреки всичко откарал в болницата пострадалият племенник на хулигана, който побягнал щом чул, че пристига полиция.

Униформените обаче бързо го намерили и задържали. По случая е образувано досъдебно производство, уточниха от полицията. Пострадалият служител е с охлузвания на шията и контузия на ларинкса и ще му бъде осигурен разговор с психолог, за да се справи с преживения стрес, информираха от филиала за спешна медицинска помощ в Стара Загора.

Сведетели на инцидента станали и голяма част от близо 180-те деца в основното училище. там навремето учил и побойникът Филип, но прекъснал обучението си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини