Карнобатлия вади кухненски нож на полицаи

Карнобатлия нападнал полицаи, защото ... му занесли призовка по съдебно дело. Мъжът - Коста М, се вбесил, че униформените идват да му я връчат, започнал да ги замеря с тефтери от терасата на къщата си, но това му се сторило недостатъчно. Той изтичал до кухнята и грабнал нож с 13 сантиметрово острие. Отключил вратата и започнал да плаши с него полицаите, като крещял "Ще ви изтрия от лицето на земята!", "Ще ви заколя!" .
Коста М. викал с все сила, отласяйки цялата улица "Места", на която се намира домът му. За да бъде узаптен, наложило се единият от полицаите да произведе предупредителни изстрели във въздуха.

Ченгетата използвали и белезници, за да усмирят Коста. В ареста обаче той не спрял да разиграва униформените. Започнал да кряска, че го боли крака, така че се наложило да го откарат за преглед в болницата. Там било установено, че кракът му е изкълчен и лекарите го наместили. След това нервният мъж отново бил върнат в ареста. По случая е образувано бързо досъдебно производство.

Междувременно година и половина лишаване от свобода с три години изпитателен срок присъдиха районните магистрати на Бургас в сряда за трима роми. Те мятали камъни по полицаи и ги заплашвали, защото им била направена забележка за висока музика. Ромите празнували 8 декември от сутринта и побъркали комшиите си в квартала. Когато някой се оплакал и ченгетата дошли, пияни- заляни, купонджиите започнали да викат "Гяури" и били отведени в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право