Оставиха зад решетките Герман Костин, обвинен за убийството на детето в куфара

Софийският градски съд отказа да пусне от ареста Герман Костин, обвинен за убийството на детето в куфара. Съдът реши, че той трябва да остане в ареста. Вчера заседанието бе отменено, тъй като имаше молба от Костин, че отново иска да се запознае с материалите по разследването. В края на октомври СГС го остави в ареста, съобщава БГНЕС.

Тялото на 5-годишния Никита бе открито в куфар край Пасарел през март. Впоследствие бе открито и тялото на майка му. Тя бе жестоко убита край Приморско.

През май прокуратурата задържа и обвини Герман Костин за умишленото убийство на 5-годишния Никита. По кърпа, с която беше увито детето, разследващите установиха ДНК-материал, който е изследван и експертиза заключва, че е повече от 100% сигурно, че този материал е оставен от Костин.

"Експертизата сочи не просто пълно съвпадение на ДНК-профила, а възможност да е от друг освен от Герман Костин числото е 1: 38 000 000 000 000 000 000", каза тогава говорителят на ВКП Румяна Арнаудова. Другите доказателства, които са събрани, са записи от камерите на АПИ, които са го заснели как шофира към мястото на извършване на престъплението.

Засичане на мобилния му телефон показва, че той се е намирал в района по същото време. Смъртта е настъпила вследствие на задушаване, а мотивите ще бъдат разследвани.
Самият Костин тогава не даваше обяснения пред разследващите и не призна вината си. Майката на загиналото дете е била съдружник с Герман Костин във фирма за недвижими имоти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право