Велизар Енчев за определението „северномакедонци“: Те имат комплекси по отношение на своята измислена нация и история, която е на 90% присвоена от българската

Министър Ангелкова: Българският туризъм трябва да е национална кауза

Евтим Костадинов, баща на арестувания зам.-шеф на фонд „Земеделие“: Синът ми не познава Миню Стайков

Как се храни Йоланда Хадид Майката на Джиджи и Бела Хадид изглежда супер на 55 години

Как хакването на НАП предизвиква семеeн скандал?

СОС разглежда нов механизъм за съкращаване времето на реакция при замърсяване на въздуха

Проф. Михаил Константинов: Проникнато е в сървър, не в архива на НАП

Росен Бъчваров: Правим приложение на НАП, с което всеки да провери дали има злоупотреба с данните му

Менда Стоянова: Няма по-подходящ момент за плащане на изтребителите Ф-16

1700 са жертвите на ебола за година В Конго започнаха масови ваксинации

Отхвърлиха иск на Петко Стрелеца от Лясковец за 1 млн. лева срещу държавата Петко Петков, който уби командос и рани колегите му, се почувствал заплашен, че ще го вкарат в лудница

Сделката за F-16 влиза в парламента

Мъж се самозапали пред японското посолство в Сеул

Тръмп съобщи, че САЩ са свалили ирански дрон в Ормузкия проток

„Левски“ строи два изкуствени терена

Колекторски фирми вдигат дълга в пъти

Веднъж попаднал в ръцете на колекторска фирма, един дълг може да нарасне в пъти заради хонорарите и адвокатските възнаграждения, които се присъждат. Това коментира обудсманът Мая Манолова във връзка с дълг към мобилен оператор в размер на 5,42 лева, който стигнал 136,58 лева, след като бил предаден от оператора за събиране на колекторска фирма.

„Напоследък забелязвам, че използват една нова практика – поникнали са като гъби след дъжд всевъзможни арбитражни съдилища, които в практиката си обикновено защитават кредитора, който се е обърнал към тях“, обясни Манолова. По думите й ако едно дело мине през арбитражен съд, което обикновено става без надлежно уведомление на длъжника, човек на практика не може да направи възражение, въпреки че може и да има право.

За да се намали броят на набъбналите дългове екипът на омбудсмана обсъжда промени в специалните закони, които да забранят на дружествата, извършващи обществени услуги, да ползват услугите на колекторски фирми. Ако това се случи, ще се създадат условия вземанията на топлофикации, електроразпределителни и ВиК дружества и мобилни оператори да останат несъбираеми.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.