Бъдни вечер идва с хубаво и топло време, температурите през деня - до 17°

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане значително по-високо от средното за месеца.

През нощта ще е ясно, утре предимно слънчево. В котловините на Югозападна България ще се образуват сутрешни мъгли, а в следобедните часове ще се появи разкъсана висока облачност.

Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките (БАН) пред "Фокус".

В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от север- северозапад.

Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, по Черноморието - до 4°-7°, максималните ще са предимно между 10° и 15°, в Севена България - до 17°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър, предимно от север-северозапад. Максималните температури на въздуха там ще са 12°-14°.

Температурата на морската вода е 8-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по билата умерен запад-югозападен вятър. Топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 13°, на 2000 метра - около 7°.

В петък и събота със слаб вятър от северозапад, в Източна България от север, ще проникне студен въздух и температурите слабо ще се понижат. Минималните ще са между 0° и 5°, а максималните - между 7° и 12°.

Ще има разкъсана облачност, предимно значителна над Северна България и източните райони, но вероятността за валежи е малка.

В неделя ще е почти тихо и предимно слънчево, а температурите ще са малко по-високи. Сутринта на места в низините ще се образува мъгла или ниска облачност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето