Продължава кампанията в помощ на Антонио

В благотворителна кампания за лечението на 15-годишния Антонио Николаев Антонов семейството на детето отправя призив за дарителство, а община Плевен организира втори концерт за набиране на средства, съобщи бащата на момчето Николай Антонов за tribali.info.

Антонио е с диагноза детска церебрална парализа от съвсем мъничък. Родителите избират лечение чрез присаждане на стволови клетки в Научноизследователския институт по детска онкология и хематология в Москва. Цената на процедурата е 105 000 евро. Антонио е одобрен от лечебното заведение, но Фондът за лечение на деца не отпуска финансиране с мотива, че този вид терапия е клинично недоказан метод на лечение. Семейството трябва да осигури цялата сума, което не е по силите му – и се обръща с призив за дарителство. Краен срок за събиране на парите няма, но колкото по-рано се извърши процедурата, толкова по-добре, тъй като състоянието на детето се влошава.

Дарителска сметка:

Антонио Антонов
„Уникредит Булбанк“ гр. Плевен
BIC: UNCRBGSF
BG22 UNCR 7527 1045 7125 18

Във фейсбук е създадена страница „Благотворителна кампания за Антонио“, на която са публикувани данни за момчето, диагнозата му и предложението за лечение със стволови клетки.

Следващата проява за набиране на средства ще се състои утре от 18 часа в Драматичен театър „Иван Радоев“, а в нея се включват Нели Петкова, Христо Косашки, дует „Мания“, Берковската духова музика, „Северняшки ансамбъл“ – Плевен, и обявената като „най-голямата българска народна певица“ Валя Балканска, чието име се пази като изненада. Събитието отново е с подкрепата на община Плевен, като официална покана има и председателят на парламента Цецка Цачева.

До момента в кампанията в подкрепа на Тони са събрани общо 1470 лева, включително от частни спонсори, обществени организации и Математическата гимназия в Плевен. Нужната сума за продължаване на лечението му е 165 000 лева, които родителите му са сигурни, че ще съберат от стотиците съпричастни хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини