На 21 юли 2019 да почерпят

Затвориха две летища в Силиция след ново изригване на Етна

Морковите зареждат организма с ценни вещества Могат да се консумират също листата и стъблата на оранжевия зеленчук

Великотърновка се венча в храм от 18-ти век в село с един жител Стела се запознала с бъдещия си съпруг в църквата в планинското с. Влахи

Ентусиасти преобразяват цял квартал Групата “Бъди общественополезен” вдъхна нов живот на 13 градинки в Изток

Срив в системата на Гранична полиция спря за близо час обработката на камиони на „Капитан Андреево“

Откриха първата ясна снимка на Нийл Армстронг, докато ходи по Луната

Рим обяви най-висока степен на терористична заплаха

Рожен събра над 200 000 българи от страната и чужбина

Крит – откъдето Европа е започнала На острова всичко е мълчание, останалото е лош превод

Най-малко трима души загинаха при катастрофа на малък самолет в Германия

Извадиха варели за опасни химикали от река Марица

ТИР разпиля дини на АМ „Марица“, след като се удари с лека кола

Христо Стоичков: ЦСКА ще има нов стадион!

64-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа край Разград

Продължава кампанията в помощ на Антонио

В благотворителна кампания за лечението на 15-годишния Антонио Николаев Антонов семейството на детето отправя призив за дарителство, а община Плевен организира втори концерт за набиране на средства, съобщи бащата на момчето Николай Антонов за tribali.info.

Антонио е с диагноза детска церебрална парализа от съвсем мъничък. Родителите избират лечение чрез присаждане на стволови клетки в Научноизследователския институт по детска онкология и хематология в Москва. Цената на процедурата е 105 000 евро. Антонио е одобрен от лечебното заведение, но Фондът за лечение на деца не отпуска финансиране с мотива, че този вид терапия е клинично недоказан метод на лечение. Семейството трябва да осигури цялата сума, което не е по силите му – и се обръща с призив за дарителство. Краен срок за събиране на парите няма, но колкото по-рано се извърши процедурата, толкова по-добре, тъй като състоянието на детето се влошава.

Дарителска сметка:

Антонио Антонов
„Уникредит Булбанк“ гр. Плевен
BIC: UNCRBGSF
BG22 UNCR 7527 1045 7125 18

Във фейсбук е създадена страница „Благотворителна кампания за Антонио“, на която са публикувани данни за момчето, диагнозата му и предложението за лечение със стволови клетки.

Следващата проява за набиране на средства ще се състои утре от 18 часа в Драматичен театър „Иван Радоев“, а в нея се включват Нели Петкова, Христо Косашки, дует „Мания“, Берковската духова музика, „Северняшки ансамбъл“ – Плевен, и обявената като „най-голямата българска народна певица“ Валя Балканска, чието име се пази като изненада. Събитието отново е с подкрепата на община Плевен, като официална покана има и председателят на парламента Цецка Цачева.

До момента в кампанията в подкрепа на Тони са събрани общо 1470 лева, включително от частни спонсори, обществени организации и Математическата гимназия в Плевен. Нужната сума за продължаване на лечението му е 165 000 лева, които родителите му са сигурни, че ще съберат от стотиците съпричастни хора.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.