Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Ролс Ройс губи клиенти сред родните милионери Броят на Поршетата в страната нарасна с 10% само за година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 юни 2019

Вдигат пенсиите на 2,13 млн. българи Увеличението ще е с 5,7%, най-високата става 1200 лева

Еленко Божков: Блокът на „ТЕЦ Марица – изток 2“ няма да може да работи на въглища дълго време след пожара

Проф. Христов: Комунизмът в учебниците по история е представен манипулативно

Съветник готви блокада на Капитан Андреево заради закриването на митницата

Свиленградчани ще блокират ГКПП Капитан Андреево заради решението на финансовото министерство да закрие Митница-Свиленград. Това заяви в сряда независимият общински съветник Живко Желев на заседание на местния парламент. Той допълни, че започва общоградска подписка и подготовката на гражданско неподчинение.

Желев беше сред 13-е общински съветници, които гласуваха протестна декларация против закриването на митническото управление тук. Документът е адресиран до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов, директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов и областния управител Станислав Дечев. Декларацията внесе като докладна председателят на местния парламент Никола Динков. 8 от 21-те съветници опитаха да бойкотират гласуването. Те са от ГЕРБ и не влязоха в заседателната зала по време на сесията.

Преструктурирането на митницата в Свиленград бе предложено след задържането на 21 митничари от ДАНС и ГДБОП в поредната акция срещу корупцията на най-големия наш сухоземен граничен пункт с Турция. За 14 от тях бе поискан постоянен арест, но Спецсъдът ги пусна под гаранции.

Идеята е ГКПП-ата Капитан Андреево и Капитан Петко Войвода да минат на подчинение към Бургас, а жп гарата да е под контрола на Пловдив. „Това няма да доведе до премахването на корупционните практики. От друга страна подобна централизация ще докара Свиленград до демографски срив“, пише в нотата на общинските съветници. Според тях реформата трябва да се извърши на място в пограничния град. „Разкриването на корупционните практики да бъде съпътствано и от разкриването на покровителите и поръчителите им“, е отбелязано още в декларацията.

Междувременно стана ясно, че прокуратурата е протестирала пускането под гаранции от общо 170 000 лева на 14 от обвинените в получаване на подкупи тукашни митничари. Заседанието в Специализирания апелативен съд е на 29-ти т.м. и държавното обвинение настоява всички да бъдат задържани под стража.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.