Изпълкомът създаде спецкомисия, която да реши съдбата на "Литекс"

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз ще създаде специална комисия, която ще се занимае с казуса „Литекс“, и изваждането на ловчанлии от А група. Днес се проведе заседание на висшия ръководен орган на централата, на което се стигна до това решение.

"Гриша Ганчев представи документ, който представлява една молба от негова страна, да се преразгледат решенията на Дисциплинарната и Апелативните комисии за изваждането на ПФК Литекс от А група. Изтъкнати са аргументи, които са свързани с текстовете в Дисциплинарния правилник и Наредбата. Проведе се доста задълбочена дискусия. Членовете на Изпълкома се обединиха да създаде комисия, в която бъдат поканени членове на Министерството на спорта, Олимпийския комитет, юристи, Професионалната лига, Аматьорската лига и други, които в най-кратък срок да формулират становище по молбата от Гриша Ганчев. Това трябва да се случи до една седмица. По този повод предстои ново заседание в първите дни на 2016 година, на което ще стане ясно окончателното решение за Литекс“, коментира Павел Колев преди началото на официалната пресконференция на президента Борислав Михайлов след заседанеито на Изпълкома.

Самият Михайлов обяви, че председател на тази комисия ще бъде Михаил Касабов. Той допълни, че комисията ще даде своето становище, но окончателното решение ще бъде взето от Изпълкома: "Мишо Касабов ще е председател, защото той е юрист. Комисията ще даде становище, решението ще е на Изпълкома."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ