Дрон едва не погуби топ скиор

Олимпийският вицешампион в слалома от Сочи 2014 Марсел Хиршер се размина по чудо от тежка катастрофа с дрон. Летателната машина с камера падна и се разби в снега на около 50 см зад австрийския алпиец по време на нощния слалом в Мадона ди Кампилио (Италия).

Самият Хиршер обясни, че е усетил нещо нередно по време на карането, но е разбрал какво се е случило едва след като финиширал и е видял видеото.
„Абсолютно безобразие, не ми се мисли какво можеше да се случи - изригна Хиршер, носител на Световната купа в последните 4 г. - Кой носи отговорност за това?“ А след като се поуспокои, публикува в социалната мрежа снимка от момента на катастрофата и написа шеговито: „Тежък трафик във въздуха над Италия“.

Обяснение за случилото се нямаше и директорът на състезанието Маркус Валднер. "Проверихме, че дронът е трябвало да лети в коридор до трасето, но незнайно защо той навлезе на пистата и падна - заяви Валднер. - Избегнахме истинска катастрофа.“
Хиршер завърши втори, на 1,25 секунди от норвежеца Хенрик Кристоферсен.
А след състезанието Международната федерация по ски забрани дроновете на стартове за Световната купа. "Докато аз нося отговорност, тези летателни апарати ще са забранени, защото не са безопасни за състезатели и зрители“, категоричен е Валднер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт