Шефът на БФС Боби Михайлов: Няма шанс да абдикирам от поста

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов реагира остро на въпроси към него за исканията за оставка на Изпълкома от страна на Левски и някои футболни личности и заяви, че няма да абдикира от поста си.

„Абсолютно неоснователно. И от Левски, и от тези футболни хора, които отдавна не се занимават с футбол. Когато леко коробът се разклати, мишоците излизат напред. Дори няма да ги споменавам, за да им вдигам самочувствието.“

„Левски трябва да си гледат собственото ръководство, играта, трансфераната политика. Няма кой да е виновен, че Левски шест или колко не е ставал шампион. Говори се за „синия“ Изпълком, едно време беше „оранжев“. Изпълкомът винаги е бил независим при обсъждането на проблемите, които е имал“, коментира още Борислав Михайлов.

„От Левски лесно искат оставки, но Лечков правилно попита, защото Изпълкомът не знае кои са собствениците или кой ръководи Левски? Това е в неговия стил, на Лечков, не моят. Не аз. Казах Данчо. Никой от нас не се е оженил за този Футболен съюз. Няма мераклии. Омръзна ми сам да си правя Конгрес и да си го печеля. Най-несериозно от искането на Левски е да няма президенти в Изпълкома. Всички държави имат такива. Това са хора, които си дават парите. Не си представям в него да има само бивши футболисти“, заяви още Боби Михайлов по темата за исканите промени в Изпълкома на БФС.

На въпрос, ако от Левски излязат с добра кандидатура, ще абдикира ли от поста си, Борислав Михайлов обяви: „Няма такъв шанс да абдикирам. Не виждам за какво. Кандидатура се предлага, когато има конгрес. 102 мача имам за националния отбор, 59 като капитан, със сигурност няма да абдикирам.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ