Синдикът намали дълговете на ЦСКА с 27 милиона лева

Дълговете на ЦСКА са почти 19 милиона лева. Това обяви синдикът Дора Милева. Тя отхвърли претенции за вземания от 27 милиона лева по различни причини.

Най-големи са задълженията на „червените“ към Националната агенция за приходите – 11 милиона лева, съобщи Милева пред Нова телевизия. На второ място е Министерството на спорта с 929 хиляди лева.

Сред най-големите непризнати вземания са това на "Финметалс Холдинг" ЕАД с 10,941 милиона лева, тъй като "предявената сума е недоказана по основание и размер", на "Лира Инвестмънтс" СА за 4,744 млн. лева и към "ЦСКА Инвестмънт" ЕООД - 419 хиляди лева.

Милко Георгиев, който беше един от собствениците на ЦСКА след получаването на акциите от Александър Томов като "представител на феновете", има непризнато вземане за 622 хиляди лева, а също неговата "Финансово маркетингова компания" ООД - 47 хиляди лева.

Фирмите на другия собственик тогава Юлиян Инджов няма да получат 918 хиляди лева.

В случаите на бившите собственици на ЦСКА като "Лира Инвестмънтс" на Александър Томов, например, може да става въпрос и за умишлени действия, за да отпаднат тези задължения като тежест на клуба.

Както вече стана ясно, ще бъдат публикувани общо три списъка с кредиторите на ЦСКА. Изнесените днес данни в Търговския регистър не са окончателни. До 5 януари има допълнителен срок за предявяване на вземания от клуба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ