Росен Плевнелиев за завода на „Фолксваген“: Докато няма подписан договор с една от двете държави, всяка една от тях е алтернатива

Как Роналдо доведе Де Лихт в „Ювентус“

Откриха две нови огнища на чума по свинете у нас

Мино Райола за Де Лихт: По манталитет е над Павел Недвед

Петя Аврамова: АПИ е спряла продажбата на винетки с едномесечно действие

Украинец, работил за Майкрософт, открадна 10 млн. долара в криптовалута

Премиерът Борисов обсъди план за ускорено развитие на автомобилната индустрия с представители на Аутомотив Клъстер България

„Технополис” започва изграждането на нов търговски център в Благоевград Наематели в него ще бъдат магазини за дамскa и мъжка мода, както и за стоки за дома

Обраха холандец в Шумен

Вижте кой е хакерът, пробил системите на НАП

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 17 юли 2019 г.

Апелативният спецсъд остави в ареста 11 души, задържани заради нелегална фабрика за цигари в Пловдивско

Светът отбелязва 50 години от старта на мисия „Аполо 11“ (ВИДЕО + СНИМКИ)

Задържаният за кибератака срещу НАП остава в ареста за 72 часа

Иззеха 11 пушки и пистолети от бракониери

Aстронавтите от Международната космическа станция също с празнично меню

Въпреки че са на около 400 км от Земята, астронавтите в Международната космическа станция (МКС) ще опитат празнично меню на Коледа и Нова година, съобщава АФП.

Сьомга от Аляска, пиле с къри по тайландски, наденички, сандвичи с бекон, картофи на пара, лимонов крем. Това е менюто, предложено от лондонския шеф-готвач Хестън Блументал за първия британски астронавт на МКС Тим Пийк. Деликатесите ще опитат всички негови колеги в МКС.

Менюто за Коледа и Нова година ще състави американският астронавт Скот Кели, който е командир на станцията. Алкохол на трапезата няма да има.

В Космоса езикът усеща различно вкусовете. Затова те трябва да са по-изявени. Храната не трябва нито да е много суха, нито водниста. Ако е суха, може да се образуват трохи и да ги вдиша някой астронавт.

Ако е прекалено влажна и от нея паднат капчици, те могат да доведат дори до късо съединение. Много важна е безопасността. Всичко се стерилизира на 120 градуса Целзий 40 минути под високо налягане.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.