Почина сводницата на френския елит

Сред клиентите й били Кенеди и Кадафи

Мадам Клод, сводницата на френския елит и световноизвестни личности, издъхна във вторник на 92 г. в клиника в Ница, в която бе от две години, предаде АФП.

Фернанд Грюде, каквото е истинското й име, се смята за създателка на елитната проституция. Включително на системата с момичета на повикане, като слага началото й през 60-те и 70-те години на XX в. в Париж. Тарифите на момичетата й на нощ стигали 15 000 франка (сегашни 2300 евро), тя прибирала 30%, но се грижела за обучението им и за външния им вид.

Сред клиентите били Шарл дьо Гол, Муамар Кадафи, US президентът Джон Кенеди. Последният държал момичето, което наема, да прилича на съпругата му Джаки, но да е „горещо“. Богаташът Аристотел Онасис бил с изисквания, изчервявали дори Мадам.

Художникът Марк Шагал освен всичко друго рисувал момичетата, а шефът на ФИАТ Джани Аниели след оргия завел участничките в нея на църква.

Фернанд Грюде била участничка в Съпротивата през Втората световна война и сътрудник на тайните служби. Тя продавала и себе си за кратко, но се отказала, защото не се смятала за достатъчно красива. Има присъди за неплатени данъци и сводничество, но в затвор изкарва едва няколко месеца.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.