Проф. Константинов: Щом държавата се занимава с един политик, значи той има влияние

Положението е ситуационно, тоест нещо е настъпило. Това, което се каза в речта, е много важно, защото то прави официален пробив в лъжата наречена “политкоректно” говорене, което е нещото, което много бързо повлича и ЕС и НАТО към някаква бездна, коментира в сутрешния блок на БНТ математикът проф. Михаил Константинов.

“България е лоялен член на НАТО и ЕС, но това не значи, че тя не трябва да реагира на глупостите на големите началници”, заяви той. По негово мнение трябва ясно да са каже, че конфликтът между Турция и Русия е резултат на глупава и укорима грешка, трябва да е ясно, че ние не можем да взимаме едностранно решение и лоялността не означава глупаво следване на глупави политики.

„С речта бяха разбити митове, бяха поставени на официално ниво стратегически проблеми. Това е призив не само към България, но и към всички европейски и натовски държави да внимават”, посочи професорът.

"Щом държавата се занимава с един политик, означава, че този човек има влияние", каза още той. Според него смяната на един лидер не означава кой знае колко.

"Речта на почетния председател на ДПС от 17 декември 2015 г. пред партийния актив е политическа реч на годината", каза от своя страна журналистката Валерия Велева. "Изказването на Доган е водено от идеята какво трябва да прави България. Доган е с най-голямо влияние в България", допълни още тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини