Белгия повдигна обвинения на девети заподозрян за атаките в Париж

Властите в Белгия са повдигнали обвинения на още един заподозрян във връзка с атаките в Париж от 13 ноември. С това техният брой става девет души, съобщиха от прокуратурата в страната.

Според властите заподозреният е провел телефонен разговор с Хасна Аитбулахен – братовчедката на сочения за организатор на атаките Абделхамид Абауд, няколко пъти след атаките. Задържаният е звънял и преди полицията да проведе акция срещу Абауд и Аитбулахен няколко дни след нападенията, при която и двамата загинаха.

По-късно беше съобщено, че името на задържания е Абдула и е белгиец по народност. Роден е през 1985 г., а във вторник е бил арестуван по обвинения в „терористични убийства и участие в дейности на терористична организация“.

В момента полицията продължава да издирва родения в белгийската столица Салах Абдеслам, за когото се смята, че е избягал от Париж в Брюксел един ден след нападенията във френската столица, при които загинаха 130 души.

Според източници на АФП, близки до разследването, Абдеслам е преминал през три полицейски поста докато негови близки са го извеждали от Париж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят