Валери Симеонов: Освобождаването на Лютви Местан ще доведе до разцепление в ДПС

Освобождаването на Лютви Местан от всички ръководни постове в ДПС ще доведе до разцепление в партията. Това каза за "Фокус" Валери Симеонов председател на ПП НФСБ и на ПГ на „Патриотичен фронт" във връзка със случващото се в ДПС и освобождаването на Лютви Местан от всички ръководни постове в партията.

„За мен не беше очаквано освобождаването на Лютви Местан. Макар, че след това заклеймяване, което направи Ахмед Доган във въпросната махмурлийска реч можеше да се очакват някакви драми и явно те са налице в партията”, заяви Симеонов.

В отговор на въпрос дали това ще доведе ли това до разцепление в партията, лидерът на НФСБ отговори: „Задължително” и посочи, че най-нормалното нещо, което може да се очаква, е Лютви Местан да създаде нова политическа формация.

„Ще опитат да привлекат част от електората на ДПС. Колко ще успеят, ще видим”, коментира Симеонов. По думите му фактът, че трима души ще поемат ръководните постове в ДПС - Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак няма да доведе до децентрализация в партията.

„В ДПС винаги има скрита централизация. Даже по времето на управлението на Местан на всички беше ясно, че Ахмед Доган имаше решителната дума по всички важни въпроси. Така, че няма да има децентрализация. По-скоро ще има контролирано ръководство”, допълни Симеонов.

„ДПС рано или късно ще изчезне от политическия живот. Колкото по-рано, толкова по-добре”, коментира той и допълни още, че се очаква отдръпване от праволинейната протурска линия, която до момента е демонстрирала ДПС. „Мисля, че това са добри новини за България”, каза той.

„Цялото ДПС е против интересите на страната. Ако има някакъв процес на оздравяване, аз го приветствам. Дано да е така. Няма нищо лошо повече хора в България да мислят патриотично, не прави изключение и ръководството на ДПС”, допълни Валери Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини