До 14 градуса на Коледа

Атмосферното налягане и по-високо от средното за месеца и още малко ще се повиши. През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. До сутринта на места в равнините на Северна и Източна България, както и в котловините, ще се образува мъгла. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°.

Утре със слаб, в Дунавската равнина – до умерен запад-северозападен вятър ще проникне студен въздух. Видимостта в равнините и котловините ще се подобри и над повечето райони ще бъде предимно слънчево. Над Източна България ще се задържи със значителна ниска облачност.

Максималните температури ще са предимно между 9° и 14°. Това съобщиха за„Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Над Черноморието облачността ще е значителна, без валежи. На места в сутрешните часове видимостта ще е намалена. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са 9°-12°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. С него температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 2°.

В събота със слаб северозападен вятър ще продължи да прониква студен въздух и дневните температури още малко ще се понижат. Минималните ще са между минус 1° и 4°, а максималните - между 7° и 12°. Ще има разкъсана облачност, на места и до предимно слънчево. В неделя ще е почти тихо и предимно слънчево, а дневните температури ще са с 2-3 градуса по-високи. Сутринта на отделни места в низините и котловините ще се образува мъгла, която ще се задържи до около обяд. В понеделник за кратко вятърът от северозапад ще се усили. Ще има разкъсана висока и средна облачност. Минималните температури ще са между 0° и 5°, максималните – между 12° и 17°. Привечер и през нощта срещу вторник, с ориентиране на вятъра от североизток, ще започне да застудява.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето