Виж как Дядо Коледа вече обикаля света и раздава подаръци (видео)

Дядо Коледа вече обикаля света и раздава подаръци. пътешествието на добрия старец може да бъде проследено на специална карта в реално време, създадени от Северноамериканското военновъздушно-космическо командване НОРАД. (Виж картата тук)

До България му остават около 4 часа. Той вече е раздал над 2 млрд. подаръци, като средната му скорост е около 100 хиляди в секунда.

НОРАД е общият команден център на Съединените щати и Канада, който следи за всякакви въздушни обекти в небето над Земята с помощта на специализирана сателитна техника. Вече 60 години в обсега на радарите попада и Дядо Коледа. Въпреки бързината, с която се движи, военните успяват да го засекат, благодарение на топлинните сигнали от носа на първия елен от впряга - Рудолф.

Подаръци получават само послушните деца, като тази година шампион по добри дела е тригодишната Ема от Великобритания. Преди три месеца майка й, бременна с малкото й братче, пада по стълбите вкъщи и губи съзнание. Ема обаче позвънила на спешния телефон и повикала помощ.

Ема остава на телефона 11 минути, изпълнява инструкциите и отваря вратата на лекарския екип. Майка й е откарана в болница, след като тръгнала да ражда преждевременно. След проведеното лечение от края на ноември Ема си има живо и здраво братче.

Съдбата пък донесе късмет на един бежанец, останал без работа в Испания. Сенегалецът Нане грабна 400 хиляди евро награда от испанската лотария Ел Гордо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят