300 грама експлозив С-4 в кутия от безалкохолно е взривил руския самолет А-321

Източници от следствието за катастрофата с руския пътнически самолет А 321 над Синай са съобщили, че е установен вида на взрива, който свали машината и доведе до смъртта на 224 души на 31 октомври 2015 година. Това е пластичен експлозив С-4 в количество 250-300 грама, поставен в кутийка от газирана безалкохолна напитка, съобщи „Коммерсант”.

Това е пластичен експлозив С-4 в количество 250-300 грама, поставен в кутийка от газирана безалкохолна напитка. Локализирано е и мястото, където е бил поставен взрива- в края на салона, на десния борд на самолета и точно над кабелите, водещи до черната кутия.

Поради тази причина, веднага след активирането на бомбата, черните кутии са престанали да записват данните от информационните датчици, намиращи се в корпуса на самолета. Така на практика не са били съхранени информации за обстоятелствата след избухването на бомбата.

Пластичният експлозив С-4 по структурата си е мек като глина и може да се форматира във всяка желана форма. Той е разработен преди години в САЩ се произвежда в много страни по света, включително и в Русия, което прави откриването на първоизточника и оттам - на извършителите изключително трудно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят