Албумите на 2016-а

Идват 12 месеца, пълни с обещания за хитове

Освен с равносметките Новата година идва и с очакванията. Когато са в музикална форма, нещата винаги звучат доста по-добре.

Изпълнители, доказали уменията си да оглавяват класациите и да пълнят залите, вече дадоха заявките си за идващите 12 месеца.

Очертава се да има за всекиго по нещо. Албум ще получат и феновете на Бауи, и „чудовищата” на Лейди Гага. Въпреки че по-голямата част от звездите не се ангажират с конкретна дата, при други липсва и заглавието, по празниците и обещанията вършат работа. Особено ако идват от професионалисти като Red Hot Chili Peppers и Gorillaz, а и винаги ще е интересно да се чуе какво предлагат Кание Уест и Кейти Пери, защото всичко, което те пускат, така или иначе звучи отвсякъде.

Лейди Гага, не е обявено

В последно време фокусът на Гага беше насочен към киното и телевизията (певицата участва в два филма и един сериал), но това не означава, че съвсем е оставила пеенето. Все пак пусна и един джаз албум с Тони Бенет, който обра овациите и на феновете, и на критиката. Друго си е да излезе тава с парчета, на представянето на които звездата да си облече рокля от месо. За щастие се очаква такава... в близките месеци.

Red Hot Chili Peppers, не е обявено

Мина доста време, откакто Антъни Кийдис и компания предизвикаха медиен интерес. Проектът им I’m With You получи доста смесени отзиви, това обаче не означава, че когато бандата обяви, че готви нов албум, меломаните не останаха доволни. Новината всъщност не беше толкова около записването на нови парчета, колкото около факта, че това ще стане без помощта на продуцента Рик Рубин, с когото бандата беше свързана от 1989 г.

Дейвид Бауи, Blackstar

Само споменаване на Бауи кара меломаните да тръпнат в очакване дори и да няма никакви детайли относно вида на проекта или датата му на издаване. След по рок албума, който пусна през 2013 г. сега идва времето на нещо по Бауи. Тавата Blackstar ще бъде 25-ият студиен албум на изпълнителя и ще излезе на 69-ия му рожден ден през януари. Какво да очакваме? Като се има предвид, че Бауи е слушал Кендрик Ламар, докато е пишел песните, неочакваното.

Франк Оушън, Boys Don’t Cry

Дали изпълнителят на Thinkin’Bout You ще успее да пусне албум, който да се хареса и на феновете, и на критиката, както се случи с предишния му проект, предстои да разберем много скоро. Вярно е, че датата на издаване на тавата беше отлагана няколко пъти, но чакането ще си заслужава. Оушън се опита да умилостиви феновете си, като пусна стари миксове, но това не свърши работа. Сега с всеки месец нетърпението расте, а нов сингъл така и не идва.

Джеф Бъкли, You & I

Малко необяснимо изглежда включването на Джеф Бъкли в списъка с най-очаквани нови албуми. Джаз певецът си отиде едва на 30 години през 1997 г., но остави ярка следа след себе си, както и записи, направени преди две десетилетия и все още не видели бял свят. Албумът You & I ще включва 10 от по-ранните записи на Бъкли. Само да си припомним - изпълнението му на парчето на Ленард Коен Hallelujah е достатъчно да ни накара да тръгнем към музикалните магазини.

Violent Femmes, не е обявено

Blisters in the Sun си спечели доста фенове, но е време за нещо ново. Момчетата не се спряха да обикалят и да правят турне след турне, но не сме видели нова тава от тях от 2000 г. Ето защо новината, че готвят албум, който да се появи през 2016 г., предизвика голям интерес. Когато в края на 2014 г. Violent Femmes влязоха в студио за първи път от почти 15 години, феновете го приеха като коледен подарък. Все пак беше Бъдни вечер. Сега Коледа отново е близо, а албумът се задава.

Кание Уест, SWISH

Да правиш музика, която стига върха на класациите и в същото време успява да дразни повечето хора не е лесна задача, но Кание Уест се справя отлично с нея. Вярно, че феновете му малко се притесниха, че може да го загубят, когато обяви, че обмисля да стане президент, и добре, че изпълнителят ги успокои, че това няма да е много скоро. Преди Белия дом идва новият албум - SWISH. Може пък да спечели още гласоподаватели.

Кейти Пери, не е обявено

Последният й албум Prism излезе през 2013 г., а турнето за него продължи до октомври тази година. Очевидно Пери знае какво прави и по-важното, усилията й се оценяват. Дали новият й албум ще повтори успеха на предишния? Остава ни да гадаем. Пери не издава нищо, даже сингъл. Вместо дата и заглавие феновете имат само уверенията на продуцента й, че дискът ще е по магазините до края на 2016 г. и по него работи цял отбор професионалисти.

Gorillaz, не е обявено

Деймън Олбърн е известен с това, че умее да кара феновете да чакат нов албум, без значение в какъв проект е съсредоточил усилията си. За щастие на меломаните чакането винаги си заслужава. Последният албум, който получихме от бандата, беше The Fall и беше преди 4 години. Олбърн беше успял да запише парчетата основно на айпада си, като между другото изнасяше и концерти. За предстоящите песни не се знае много, освен че ще носят много позитивно настроение и енергия.

Гуен Стефани, не е обявено

Докато някои още таят надеждата, че No Doubt ще пуснат нов албум, Гуен Стефани вече даде заявката си за солов диск. На фона на шума около развода й с Гавин Росдейл очакването на новите парчета изглежда като малко светлина в края на тунела. Първият сингъл от тавата Used To Love You, който излезе в края на октомври, очевидно е специално за бившия й съпруг. Остава да се разбере за кого са останалите песни и дали носят по-оптимистично настроение.

##########

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес