Горяща мрежа на Околовръстния път е имало преди прострелването на полицая

На 24.12.2015 г. в Софийска градска прокуратура (СГП) е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че ок. 21:00 часа на същия ден е прострелян полицейски служител. Това съобщиха от прокуратурата.

Сигналът е постъпил в СДВР. Данните са, че дежурните полицаи от СДВР са забелязали горяща мрежа на пътното платно на кръстовището на ул. „Самоковско шосе” и Околовръстен път. Горящата мрежа се е намирала между личните автомобили на полицаите. Там са били поставени и две туби с петролен продукт и газова бутилка. Единият от полицаите е забелязал, че на пътното платно в посока към кв. Горубляне спира автомобил със запалени фарове. Когато полицаят се насочва към него, от там са произведени шест или седем изстрела, които раняват полицая в дясното ходило. Служителят на СДВР е транспортиран от „Спешна помощ” до Военномедицинска академия.

Процесуално-следствените действия продължават и към момента.

Стабилно е състоянието на простреляния полицай край столичния кв. „Горубляне”. Това съобщи за Фокус от пресцентъра на ВМА.

Простреляният 30-годишен мъж е докаран в болницата по спешност, след като е бе прострелян в кв. ”Горубляне”. Куршумът е изваден от десния му крак и състоянието му е стабилно. 30-годишният полицай от Отдел „Специализирани полицейски сили” – СДВР е контактен и адекватен. Той ще остане под лекарско наблюдение в следващите няколко дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право