13-ото издание на „Българската Коледа” събра близо 1,8 млн. лева досега

Близо 1.8 млн. лева достигна набраната сума за 13-ото издание на кампанията „Българската Коледа“ след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър „Иван Вазов“ под патронажа на президента Росен Плевнелиев. Тази година инициативата е фокусирана върху подкрепата на децата в критично здравословно състояние, нуждаещи се от реанимация. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Към момента близо 681 000 лева са събраните средства чрез кратки съобщения на номер 1117 и чрез гласови обаждания от началото на 13-отото издание на „Българската Коледа“, което беше обявено от президента Росен Плевнелиев в началото на декември. Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили 1 116 000 лв. Набирането на дарения в рамките на кампанията е целогодишно. На благотворителния концерт „Българската Коледа“ присъстваха президентът Росен Плевнелиев, президентът (1997-2002 г.) Петър Стоянов, заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева, народни представители, дипломати, лекари и много деца на „Българската Коледа“. Специално видео обръщение в подкрепа на децата на България и техните семейства отправи Негово светейшество Патриарх Български и Митрополит Софийски Неофит.

За каузата „Българската Коледа“ на сцената на Народния театър излязоха изявени български музиканти, спортисти, актьори, журналисти. Тази година спектакълът се реализира от екипа на „Dream Team Productions”. В рамките на предишните 12 издания на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ са събрани близо 26 милиона лева. С тези средства помощ за лечение са получили 2292 деца. Купена е съвременна медицинска апаратура за 210 лечебни заведения в цялата страна.

Всеки може да помогне на дете в беда с SMS на 1117, обаждане на номер 09001117, чрез банков превод за "Българската Коледа", чрез ePay.bg или директно с банкова карта от цял свят през сайта на „Българската Коледа“ - https://www.bgkoleda.bg/ .

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини