Проф. Константинов: Да се обявява депутат за независим е фалшива история

Отцепването на депутати от ДПС няма да има никакво колосално значение за водената от движението политика. Това каза за Фокус проф. Михаил Константинов, директор на „Информационно обслужване“.

Той обясни, че това е така, защото ПГ на ДПС е достатъчно голяма. „Състоеше се от 36 души, а сега ще бъде от 32 народни представители, това не е фатално за самата група”, посочи проф. Константинов, като изтъкна, че е учуден от явление, което се наблюдава в българският парламент -депутати да се отцепват и да стават независими.

„Има си независими депутати, хората гласуват за тях и те влизат в Народното събрание. Такива след 1991 година няма. Това да се обявява депутат за независим е фалшива история и подвеждане на избирателите. Никой не е гласувал за тези хора, нито за други в качеството им на независими. Гласувано е за съответната партия. Това важи, за всички, които се пишат за независими”, коментира проф. Константинов.

По думите му, който е имало да се цепи от ДПС вече го е направил. Според него отцепването на народни представители след изключването на Лютви Местан от партията се е очаквало.

„Очевидно с поведението си тези хора подкрепяха г-н Лютви Местан, така че логично да напуснат парламентарната група на ДПС. Това е измама на избирателите. Когато си влязъл от листата на една партия и искаш да я напуснеш, напускаш и парламента. Това за мен е достойното поведение. За съжаление това нещо през цялата история на Прехода не го виждаме, разбира се с едно-две изключения”, допълни проф. Михаил Константинов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини