"Ливърпул" спря устрема на "Лестър", Ван Гаал с нова издънка

Ливърпул победи с 1:0 лидера във Висшата лига Лестър и най-после да зарадва привържениците си. След две загуби и едно равенство в последните три мача в първенството, тимът на Юрген Клоп взе трите точки, и то срещу сензацията Лестър.

Победното попадение за "мърсисайдци" реализира резервата Кристиан Бентеке в 63-ата минута, което се оказа достатъчно за успеха, информира Би Ти Ви.

По този начин Ливърпул спря блестящата серия на Лестър, който преди 18-ия кръг беше лидер в класирането. За "лисиците" на Клаудио Раниери това е едва втора загуба от началото на първенството.

В същото време Луис Ван Гаал отказа да поеме вината за 4-та поредна загуба на Манчестър Юнайтед, този път с 0:2 при гостуването на Стоук Сити. Боян Къркич и Арнаутович бяха точни за домакините. Холандският треньор остави резерва Уейн Рууни, но дори и този ход не промени облика на "червените дяволи". Ван Гаал не пое вината и по нищо не показа, че има намерение да напуска поста си.

Челси отново се успя да спечели и стигна само до 2:2 срещу Уотфорд. Гуус Хидинк не успя да направи успешет дебют след оттеглянето на Жозе Моуриньо.

Манчестър Сити надигра с убедителното 4:1 отбора на Съндърланд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят