Около 3000 души аплодирали спектаклите на театъра в Търново за месец

Общо 14 представления пред около 3000 души публика са изиграли артистите от Музикално-драматичен театър /МДТ/ "Константин Кисимов" във Велико Търново през декември. Десет от представленията са били на старопрестолната сцена, а останалите четири на турне в Монтана, Видин, Ловеч и Габрово. Това е най-силният месец на театъра от половин година насам. На 18 000 лв. възлизат приходите от спектакли за последния месец на 2015 г., а постигнатата средна цена на билета е 8,50 лв.

Шест са представления на драмата, като по два пъти са изиграни спектаклите "Асеневци" и "Червило" и детската продукция "Карлсон и дребосъчето". Осем музикални заглавия са аплодирали зрителите. Мюзикълът "Българи от старо време", оперетата "Бал в Савоя" и концертите "Магията на любовта" и "Искри от Коледно сияние" са представени по два пъти пред публика. Това показва, че сме успели да постигнем репертоарен баланс между двете основни звена в театъра, обясни директорът на МДТ Васил Вълчев.

"Всички спектакли, включително и във Велико Търново, играхме пред пълни салони. Това много ни радва и доказва, че публиката не ни е забравила, а жадува за изкуство", коментира Въчев.

Той подчерта, че благодарение на отличното сътрудничество с община Велико Търново в празничния месец в МДТ всеки ден е имало концерти и други културни събития. С постигнатите финансови резултати от продажби на билети театърът е заработил необходимите средства за заплати и осигуровки.

"Това не се е случвало от юли тази година. Вече са изплатени трудовите възнаграждения на всички щатни артисти и служители в МДТ до края на 2015 г. До ноември включително са покрити и задълженията към хората, които работят на граждански договори. Направени са и плащанията за декември към фирмите, които обслужват дейността на театъра", уточни Вълчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони