Европейска столица заплашена от атентат по Нова година, предупреждава Австрия

Австрийската полиция предупреди за възможен атентат между Коледа и Нова година в някоя европейски столица. Информацията е засечена от няколко разузнавателни служби, но конкретна заплаха не е установена.

В специално комюнике полицията на Виена призова за разбиране от страна на гражданите за засилените мерки за сигурност. Според разузнавателните сведения, аката може да бъде от типа на атентатите в Париж на 13 ноември с експлозиви и стрелба по хора на оживени места, предава bTV.

Същевременно в аудиопослание в интернет, лидерът на „Ислямска държава” отправи нови заплахи към враговете на групировката и заяви, че въздушните удари не са я отслабили.

„Обещаваме ви по волята на Аллах, че всеки, който участва във войната срещу нас, ще си плати и ще съжалява за това. Така че Русия, Израел, Америка и Европа - почакайте, ние сме готови”, казва Абу Бакр ал-Багдади лидер на „Ислямска държава”.

Втори лидер на бунтовническа групировка беше убит за последните две денонощия. След като в петък при руски въздушен удар загина ръководителят на Джейш ал-Ислам, тази нощ в сражение със сирийската армия край Дамаск е бил убит лидерът на Екстремисткия Фронт на революционерите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят