На 16 юли 2019 да почерпят

„Левски“ с убедителен старт на новия сезон, юноша изработи три гола

България е в топ 20 по поскъпване на домовете

Вучич помоли Макрон за помощ по пътя към ЕС и за разрешаване на кризата с Косово

Трус от 3 по Рихтер разлюля Вранча

„Руска връзка” тресе коалицията в Италия Близък до “Лига” лобист търсел финанси от Кремъл

Ердоган: Турция се надява да организира съвместно с Русия производство на системи за ПВО

Частично лунно затъмнение в нощта на 16 срещу 17 юли

Плащаме на ЕС за пластмасовите опаковки Обсъждат нови приходи в бюджета на общността

ЕС одобри санкции срещу Турция заради сондажите в шелфа на Кипър

МВФ: Вдигнете възрастта за пенсиониране Работниците намаляват с 30% през следващите 30 години

Министерство на финансите: На 19 юли партиите ще получат втората част от държавната субсидия за 2019 г.

Частна здравна каса, ако има 500 000 желаещи Новата визия за бъдещето на осигурителния модел поставя повече въпроси и неясноти, отколкото решения

Русия и Украйна готвят голяма размяна на затворници

Ирак предаде на Русия 33 деца на членове на ИДИЛ

Съдът отхвърли жалба на „Монтюпе“ в Русе

Административният съд /АС/ в Русе отхвърли като неоснователна жалбата на „Монтюпе“ срещу заповедта на директора на РИОСВ Лилия Атанасова, с която беше спряна производствена инсталация за каруселно леене на алуминий в завода за авточасти.

Принудителната административна мярка от 23 септември т.г. остава в сила, докато дружеството не приведе дейността си според изискванията на издаденото му комплексно разрешително. Решението може да се обжалва пред Върховния касационен съд /ВАС/.

Магистратите се мотивират, че издадените 2 наказателни постановления от екоинспекцията санкционират нарушения на Закона за опазване на околната среда. Заводът не е спрял да замърсява въздуха и да спазва определени емисионни норми, пише в решението. В него се посочва и становище на директора на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в крайдунавския град д-р Маргарита Николова, че „установените наднормени емисии са предпоставка за повишен здравен риск за населението на определени райони в града“.

До пломбирането на карусел 1 се стигна след залпово замърсяване на атмосферата на 14/15 сетември т.г. Извънредните замервания откриха, че един от източниците на вредни емисии е „Монтюпе“. При проверки в източната промишлена зона на крайдунавския град екоинспектори откриха още замърсители.

Освен от „Лубрика“, зловонните миризми идват при топене на мас на площадка на ЕТ „Красимир Атанасов Роял“ в Индустриалния парк, свинеферма на ЕТ „Антоанета Симеонова“ в землището на близкото село Николово и изгаряни отпадъци на нерегламентирани сметища в крайдунавския град. РИОСВ запечата леярна и на „Билбобул“ ООД.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.