Опра си купи имение за 14 милиона долара

Една от най-популярните телевизионни водещи Опра Уинфри си е купила имение за 14 милиона долара. То се намира на планински склон в град Телурид, щата Колорадо, съобщи "Лос Анджелис таймс".

Общата площ на жилищните помещения в дома, който се е продавал заедно с мебелите, е 800 кв. м. В къщата има пет спални и шест бани. Не липсват домашна кинозала, сауна и зала за фитнес. Освен това има изба с 1600 бутилки, а също наблюдателна кула с височина над 10 метра и цена над 140 000 долара. В помещението на върха й има и камина.

В къщата са монтирани много уреди, които се управляват с гласова команда. Така могат да се отварят и затварят прозорците, да се включва и изключва отоплението. Специална система нагрява пътя, водещ към гаража, за да не се задържа по него сняг.

Къщата е построена през 2001 г. Преди тя е принадлежала на бизнесмена и колекционер на произведения на изкуството Боб Уол, ръководил компаниите Theatrix Interactive и Clarity Wireless.

По данни на сп. "Форбс" състоянието й се оценява на 3 милиарда долара. През 2013 г. тя зае първото място в класацията на най-влиятелните знаменитости на "Форбс", а през 2014 година се оказа на второ място, изпреварена само от режисьора Стивън Спилбърг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес