Клошари подпалиха сладкарница в Шумен

Клошари подпалиха кафе-сладкарница в кв."Тракия" в Шумен и единия от тях се озова в болница, заради фатални изгаряния по лицето, ръцете и краката. Огнят лумнал към 22,44 часа на връх Коледа в петък. Съседи от близкия блок на ул."Странджа" 10 чули как пукат стъклата в задната част на сладкарницага и извикали пожарна.

Предполага се, че двамата бездомници, които се били настанили да живеят под навес до заведението са запалили огън да се греят и не са го угасили добре. Веднага щом усетили пламъците единия започнал да гаси, опитал се да го спаси, но 54-годишният мъж е пострадал сериозно. Транспортиран е за лечение във Варна, уточняват от полицията.

Пристигналите огнеборците потушили пожара с 2000 литра вода. Унищожен бил климатик, ПВЦ-дограма, окачен таван, опушено е и помещение, което е цех към сладкарница. В неделя тя работеше нормално и приемаше клиенти. Възможно е и някой нарочно да е подпалил "спалнята" на клошарите, умуваха комшии.

По празниците пожарникари гасили и къща в община Хитрино, която стопаните запалили, защото изтървали жар при почистване на печката. Огънят унищожил 30 кв.м. покрив и домашно имущество.

В град Нови пазар пък, съседи подпалили терасата на други като изтървали цигара или пиратка, а огнеборците се справили бързо само със 100 литра вода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони