Фенове на "Локо" и "Ботев" се млатиха на пъпа на Пловдив и по Коледа

Фенове от крайнодесните фракции на ФК "Локомотив" (Пд) и "Ботев" (Пд) не пропуснаха да си спретнат масов въргал на пъпа на Пловдив и по Коледа, като този път арена на бойните действия бе пред клуб "Pasha" ("Паша") на улица "Капитан Райчо".

Там в съботната вечер масов въргал с камъни, дървени колове и юмруци си спретнаха 20-ина бабаити от двете враждуващи футболни агитки, като "резултатът" на сериозно пострадалите е равен 2:2. Привърженик на "Ботев" (Пд), който заедно със своите авери празнувал Коледа в клуб "Pasha", е с пукната глава, а друг "канар" е със срязано сухожилие на ръката. Двама тежко ранени има и в противниковия лагер на ФК "Локомотив" (Пд), като единият от сериозно пострадалите е със спукани ребра.

Боят е бил провокиран от ултрас на "Локо" (Пд), който нахлул в клуб "Паша" и започнал да дразни намиращите се вътре тартори на жълто-черната агитка. Охраната на заведението пък заключила вратите отвътре, за да не се пренесе боят при тях, тъй като привържениците на "Ботев" отстъпвали по численост на черно-белите фенове, и да пострадат невинни посетители.

Двете млатещи се "армии" от фенове били разтървани от пристигналите полицейски патрули от намиращото се наблизо Четвърто РУ на МВР-Пловдив, а бабаитите се разбягали и спасили из тъмните съседни улички. На мястото на инцидента пристигнали и три линейки, които откарали в спешното отделение на Университетска болница "Свети Георги" по-тежко пострадалите в мелето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право