„Реал“ опитва да открадне Неймар от „Барселона“

Флорентино Перес, президентът на „Реал“ (Мадрид), е решен да изкуши Неймар от „Барселона“. Бразилският ас още протака подновяването на своя договор, който изтича през юни 2018 г.

По регламента на ФИФА при оставащи два сезона от контракта футболист има право да смени клуба при обезщетение, равно на сбора от заплатите до края на срока. Така поне на теория „Реал“ е способен да прибере Неймар през юли догодина срещу скромните за класата на звездата 20-ина милиона евро. Според в. „Марка“ босът Перес няколко пъти е търсил среща с бащата на Неймар, но засега без успех.

Нападателят коментира двусмислено възможността за раздяла с „Барса“: „Не знам, животът е дълъг.“

А Пеле се изказа критично: „Васконселуш, моят съотборник в „Сантос“ навремето, беше десет пъти по-добър от Неймар. Той не помага в дефанзивната работа в „Барселона“, не действа в халфовата линия, не създава достатъчно положения за съобторниците си.“

В същото време „Марка“ обяви - Зинедин Зидан спечели „кастинга“ за нов треньор на „Реал“. Французинът е най-желан от футболистите, станало ясно след допитване на управата до отбора. Зизу оглави и всички запалянковски анкети по сайтовете. Така на втори план поне до окончателното решение на Перес и сие остават Жозе Моуриньо, Антонио Конте, Фабио Капело и Виктор Фернандес.

Раздялата с Рафаел Бенитес се смята за сигурна, а новият треньор най-вероятно ще започне веднага след Нова година. Зидан сега води втория тим на „кралете“ - „Реал Мадрид Кастилия“, който заема второ място в една от 4-те трети дивизии. Зизу е на 43 години и няма друг пост в кариерата си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят