Стоилов бие Борат и Капело в коледна анкета

Станимир Стоилов заема трето място в шеговита коледна анкета кой да стане селекционер на Казахстан. Руската версия на „Евроспорт” пусна гласуването на 25-и под наслов „Кой от тези гурута ще подхожда най-много?”. Номинирани са 8 души.

Начело с 1800 вота е Жозе Моуриньо, а втори с 1300 върви казахстанският президент Нурсултан Назарбаев. Мъри засега събира 1200 гласа. Българският треньор на шампиона „Астана” е представен с „Наш човек, казахстански”.

Четвърти с 603 вота е британският актьор Саша Берън Коен, който изпълни главната роля във филма „Борат”. Чак шести е Фабио Капело с 366 гласа, а седми е руската музикална легенда Йозиф Кобзон с 321.

Задявката не е случайна. Ерлан Кожагапанов, президент на Казахстанската футболна федерация, обяви - народът ще избира селекционер след раздялата с Юрий Карсножан. Предстои гласуване във виртуалната мрежа, като първата фаза се очаква от днес. Поне по план отначало ще се решава - казахстанец или чужденец. После ще бъдат номинирани треньори, за които ще се дава вот. И накрая федерацията ще вземе окончателно решение.

Възможно е в списъка да влязат Христо Стоичков, Стоилов, Димитър Димитров. Херо не е получавал от юли заплата в „Иртиш” и тази седмица може да напусне.

В Казахстан обичат нестандартни действия. Местното първенство беше единственото в УЕФА с правило да играе футболист до 21 г. От лятото „А” група стана вторият такъв шампионат. Но Казахстан вече реши правилото да отпадне за следващия сезон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят