Банкомат с 200 000 лева отмъкнаха навръх Коледа в Дупница

Банкомат, зараден "догоре" с банкноти за коледните празници, е изкъртен и отмъкнат от ниша във фоайето на банка в центъра на Дупница по Бъдни вечер, съобщиха от полицията.

Устройството е било закачено и влачено с автомобил по паважа пред входа, следите от което още личат, казват минувачи. Сигналът до тел. 112 е подаден към 5 ч. на 25 декември. Обирджиите се справили с тежащия до 500 кила банкомат за минути при положение, че в района на централния пл. Свобода, където се намира и трезорът, има монтирани около 20 камери, самата банка е под денонощно видеоанблюдение. Има включена и СОТ система за охрана, която също задействала. Нито полицията, нито сотаджиите обаче са ги засекли.

Според коментари в града в банкомата е имало над 200 хил. лева. Според банкери обаче един бакомат "побира" от 60 до 120 хил. лева. За отмъкнатия банкомат в Дупница научили по празниците гурбетчии чак в Чикаго /САЩ/ и звънели на свои близки да питат дали екшънът наистина е станал.

Предната вечер, пак в централната зона на Дупница, е обран магазин за бяла техника - задигнати са климатици, бойлер, мотори за бормашини и др. И там алармената система задействала - малко след 4 часа сутринта, но екипът на СОТ фатално е закъснял, коментират живеещи наблизо. Преди десетина дни пък неизвестни опитали да демонтират единствения банкомат в центъра на Сапарева баня, но не са успели, след като СОТ системата задействала.

/ със снимка /

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони