Ремонтираха WC-та на Гюешево и Олтоманци

Направен е цалостен ремонт на обществената тоалетна на ГКПП-Олтоманци, след като ВиК инсталацията там замръзнала миналаат зима и бели неизползваема, каза областният шеф н Кюстендил Виктор Янев по празниците.

Пунктът е ненатоварен, денонощно минават по 50-60 пътуващи или пеша, тоалетната обаче трябва да е в добро състояние, коментират капапейци. На ГКПП Гюешево също са ремонтирани обществените тоалетни на "изход" и на "вход". Там през лятото обаче неизвестни откраднали единия бойлер за топла вода, наложило се да свалят и другия, за де не бъде демонтиран и той, разказаха митничари. Общо за подобряване на инфраструктурата и на недвижимото имущество на двата пункта са изразходвани около 30 хил. лева, каза областният шеф вчера.

Проблем на Гюешево са трикольорът и флагът на ЕС, които се веят от 41-метровия пилон до междинката на пункта. Силен вятър отвял ЕС флага чак в Македония, откъдето се наложило съседите, които не членуват в Европейския съяз да ни го връщат, каза областният управител. Нашият трикольор и флагът на ЕС върху високите пилони и на 1100 м. надморска височина често се късат, а само един от тях струва около 3 хиляди лева и така разходите растат. Затова е добре при вятър и лошо време да се свалят, посъветвал капепейците областният управител Янев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони