Константинов: Трябва да играем на живот и смърт

Националният селекционер по волейбол Пламен Константинов за пореден път обяви твърда решителност отборът да се раздаде без остатък в мачовете в олимпийската квалификация в Берлин от 5 до 10 януари.

„Нашият отбор трябва да играе на живот и смърт, трябва да даде максимума от себе си, за да влезе в тройката - каза Константинов. - Това ще означава едно ново европейско първенство и медал от това първенство - да ни върне съдбата това, което ни взе тук в София.”

„Най-голямата въпросителна в състава ни е Виктор Йосифов - продължи селекционерът. - Глезенът му е по-зле, отколкото очаквахме, но ще вземем решението дали да пътува в последния момент. Ако му спадне отокът, ще го вземем. Но ме притеснява летенето, защото при летене, това се отразява на отока. Цецо Соколов е добре. При него нещата са на друг режим, сменяме волейбола с повече фитнес. Тодор Алексиев вече трябва да е пълноценен.”

В групата националите първо играят срещу Финландия (16 ч на 6 януари). В следващите два дни са двубоите с Русия (19 ч) и с Франция (18 ч). първите два отбора в квартета отиват на полуфинали, като само победителят от Берлин взима олимпийска виза. А вторият и третият ще играят на световната квалификация за Рио в Япония през месец май.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт