Баскетболист изпревари кон за най-добър спортист

Баскетболистът Стив Къри стана спортист на годината за САЩ в анкетата на агенция Асошиейтед прес. Играчът на „Голдън стейт“ изведе тима до титлата в НБА и бе обявен за най-полезен през редовния сезон в Лигата на извънземните. Къри е едва четвъртият баскетболист №1 в допитването след Лари Бърд, Майкъл Джордан и Леброн Джеймс.

Втори за годината е голфърът Джордан Спайета, а трети - конят Американски фараон, който за първи път от 1978 г. спечели трите най-големи състезания в САЩ и получи „Тройната корона“.

При дамите в анкетата на АП спортна личност на 2015-а е Серина Уилямс. Втора е футболистката Карли Лойд, която реализира хеттрик на финала на световното за титлата на Щатите. На трето място е състезателката по ММА Ронда Роузи. Тенисистката взе наградата за четвърти пореден път.

Друга версия за най-добър спортист на САЩ има списанието „Спортс илюстрейтид“. Тук първото място също бе окупирано от Серина Уилямс. Гласуването на запалянковците в сайта на изданието посочи за №1 коня Американски фараон.

Преди седмица в САЩ бяха обявени резултатите и от друга престижна класация за спортист на годината - на Националния олимпийски комитет на страната. Тук за най-добър бе обявен световният шампион по свободна борба Джордан Бъроуз. Във финалната фаза на допитването той изпревари скиора Тед Лигети и лекоатлета Аштън Итън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт