Мартин Камбуров зарадва с подаръци онкоболни деца в Пловдив

Капитанът на ФК "Локомотив" (Пд) Мартин Камбуров и собственикът на козметичния концерн "Рефан България" Ангел Попов зарадваха децата, които посрещнаха Коледа в онкохематологичното отделение на Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив.

Двамата пристигнаха в лечебното заведение натоварени с дузина огромни кашони с подаръци за малчуганите, като не бяха забравени и техните родители и персонала на отделението. Звездата на "Локо" (Пд) пък раздаде черно-бели фланелки на всички хоспитализирани деца, както и автографи на своите фенове сред тях.

Мартин Камбуров отдели повече от час, за да разговаря за футбол и на най-различни теми с децата и техните майки и да им даде куп съвети, свързани със спорта. Бизнесменът Ангел Попов пък добави към подаръците и календари за 2016 година на любимото си "Локо" и пое ангажимента да извърши ремонт за своя сметка на няколко стаи в детското онкохематологично отделение в УМБАЛ "Свети Георги".

"По празниците в болниците е най-тежко, защото всеки иска да е при семейството си в този момент. Но на не малко хора им се налага да прекарат Коледа и Нова година в болничните стаи. Показаното внимание и съпричастност е много важно за тях", заяви една от сестрите, трогната от жеста на Мартин Камбуров и Ангел Попов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица