Убиха строител след свада за момиче (обзор)

24-годишен мъж беше смъртоносно прободен с нож след пиянска свада за момиче в Смолян. Никола Мавродиев е бил наръган в корема около 5 часа сутринта в неделя. Имал порезни наранявания на няколко места. Смолянчанинът починал в линейката, с която медицински екип го карал към болницата, опитвайки се да спаси живота му.

Скандалът, който впоследствие прераснал в сбиване, избухнал между две групи младежи. Те били на купон в дискотека, която се намира на метри от мястото на кръвопролитието. Пререканията между тях започнали, докато се забавлявали в заведението. Разпрата ескалирала, след като младежите си тръгнали и се спрели на пешеходния мост до кино "Дружба" на ларгото на Смолян.

Двете компании били от около десетина души.

Кой какво е казал на другия и как се е стигнало до ваденето на нож, още не е ясно. По непотвърдена информация момичето, станало причина за сбиването, се опитало да разтърве младежите. То също било ранено - в крака.

Веднага след инцидента са разпитани очевидци на мелето. Установяването на случилото се обаче било затруднено, тъй като свидетелите още били под влияние на алкохол и давали неадекватни показания.

Задържан за 24 часа е 18-годишният Антон Петков. Той е заловен, след като се опитал да избяга от местопрестъплението. Оръжието, с което е намушкан Никола, обаче още се издирва.

Убитият младеж е работел в областта на строителството. На всички участници в мелето са взети кръвни проби за алкохол и наркотици.

По случая е образувано досъдебно производство и се извършват следствени действия за изясняване на ситуацията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право