На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Ролс Ройс губи клиенти сред родните милионери Броят на Поршетата в страната нарасна с 10% само за година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 юни 2019

Вдигат пенсиите на 2,13 млн. българи Увеличението ще е с 5,7%, най-високата става 1200 лева

Еленко Божков: Блокът на „ТЕЦ Марица – изток 2“ няма да може да работи на въглища дълго време след пожара

Проф. Людмил Георгиев: Реалният лидер на ДПС е Ахмед Доган и трябва да се върне на поста

Реалният лидер на ДПС е Ахмед Доган. Той трябва да се върне на поста, защото няма кой друг да се справи с тази задача и да организира партията. Младите, които в момента бяха назначени да водят партията, няма да се справят. Това обяви пред bTV проф. Людмил Георгиев.

„Речта на Доган не е само свързана с ДПС, а става въпрос и за държавата, и за глобалната ситуация в световен мащаб, която е променена. Той казва, че ЕС е все още проект, а не е факт. Много интелектуалци виждат това, но не го казват. Все повече европейски политици говорят за общи проблеми на Европа, като визират единна държава, но това едва ли ще се случи. Общо управление в Европа няма как да се случи, ако я сравняваме със САЩ, където щатите са обединени в една държава”, каза професорът.

Той акцентира и върху това, че днес светът е многополюсен, а хегемонията на САЩ е нарушена, защото са се появили два нови центъра – Русия и Китай.

„Регионалната роля на Турция е голяма, а в конфликт с Русия ние може да станем пушечно месо. За това говори Доган в речта си”, казва още Людмил Георгиев.

Той припомни, че изхвърлянето на Лютви Местан от партията не е първият случай, в който така рязко се маха човек от ДПС. „Касим Дал каза, че е готов да приеме всички отцепници от ДПС, като изключи Местан, защото каза, че това не важи за бивши кадри на ДС”, завърши професорът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.