Областният шеф на ДПС - Смолян Салих Аршински: Бъдещето пред Местан и отцепниците е на бунището на историята

"Причината за отстраняването на Лютви Местан от председателския пост беше казана в прав текст – работа против интересите на Родината и в контекста на това работа против интересите на избирателите на ДПС, които са част от Република България". Това каза областният председател на ДПС – Смолян Салих Аширски пред "Фокус".

„Трима депутати напуснаха парламентарната група на ДПС с мотива, че морала е на тяхна страна, но достатъчно е да видите изявите им само от преди няколко дни, за да разберете, че малко трудно точно тези хора могат да говорят за морал”, коментира още Аршински. По думите му не се очаква други депутати да напуснат ПГ на ДПС, но напускането на тримата представители е било очаквано, защото на тях винаги се е гледало с един специален статут и е било ясно, че те ще заемат такава позиция.

„Що се отнася до промяната от водената от Движението политика, на първо място, което беше подчертано и в речта на г-н Доган в нощта преди няколко седмици, връщане на екипното начало в партията, тъй като в тази година и половина то беше губено”, каза още Аршински и добави, че на второ място промяната, която ще се усети е, че политиката на ДПС ще се ръководи от интересите на гласоподавателите, и на първо и основно място интереса на страната. Според Аршински бъдещето пред Местан и отцепниците от групата на ДПС, ще е като това на всички, които по една или друга причина са отцепени и като пример даде отцепените Мехмед Ходжа, Осман Октай, Корман Исмаилов, Касим Дал

„Виждате какво е тяхното място – на бунището на историята. Забележете, че всички тези хора са били отстранени с мотив „работа против интересите на страната и на нашите избиратели”, категоричен е областния председател на ДПС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини