Йорданка Фандъкова: Готови сме за очаквания сняг

Снегопочистващите фирми в столицата имат готовност за очаквания сняг. Това каза Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, на откриването на нова ледена пързалка в спортния комплекс на "Спортна София" в парк "Възраждане" в "Зона Б-5", предаде "Фокус".

Фандъкова заяви, че зам.-кметът Мария Бояджийска днес и утре подсеща снегопочистващите фирми, за да са в готовност за новогодишните празници, за които се очаква слаб снеговалеж. Тя призова шофьорите да са внимателни, защото е възможно да има и заледяване на пътната настилка. "В по-рисковите места се обработва и рано сутрин, и през нощта там, където има заледявания. Остава фирмите да си свършат работата, защото в противен случай санкциите са сериозни", заяви кметът.

По думите й, в новогодишната нощ метрото и наземният транспорт ще работят както всяка година, за да може да се осигури придвижването на хората, които ще посетят концерта на пл. "Александър Батемберг".

Фандъкова припомни, че Столична община и БНТ организират съвместно концерт с известни български изпълнители. Кметът призова хората да са дебело облечени, заради очакваните ниски температури. "Очакваме и сериозна охрана от страна на СДВР. Ще има 4 КПП-та, които ще проверяват хората и няма да допускат такива във видимо нетрезво състояние или с твърди метални предмети", обясни тя.

"Специално в навечерието на празниците направихме координация със СДВР и с "Пътна полиция" по отношение на входно-изходните артерии на София, но и за движението в града. Продължавам да настоявам по отношение на скоростта да се контролират водачите, защото с пътно-транспортните произшествия непрекъснато се нарушават мантинелите, както и тръбно-решетъчните огради и това бърка в джоба на данъкоплатеца", каза още Фандъкова.

По повод откриването на новата ледена пързалка, входът в нея е безплатен.

Фандъкова честити Коледата на всички и заяви, че пързалката е поредният подарък в навечерието на Новогодишните празници за всички хора, които обичат да карат кънки. "Важното е, че децата днес се радват много", добави тя.

Кметът благодари на всички спортни клубове, които са довели децата, за да покажат какво са научили. Фандъкова припомни, че целта на София - Спортна столица за 2018 г. е все повече хора да се занимават с масов спорт и добави, че комплексът е част от инвестициите, които Столична община прави в спортната инфраструктура. "Комплексът беше открит месец август тази година. До сега около 40 хил. посещения са отчетени в комплекса", посочи тя.

Кметът уточни, че ледената пързалка ще работи през целия зимен сезон от 8.00 часа сутринта до 22.00 часа вечерта. "От 8.00 до 9.30 часа пързалката е отворена безплатно за децата от софийските детски градини и учениците от столичните училища, а след това при преференциални цени хората могат да спортуват", каза още тя. Фандъкова благодари на Евгения Раданова, която е помогнала с консултиране при изграждането на ледената пързалка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини