Изтеглете безплатното приложение „Европейски път – Монтана“

На 17 юни 2019 да почерпят

Кианит ни пази от магии Камъкът на истината

Самолет от Милано кацна аварийно в Москва

САЩ разглеждат всички варианти за отговор на Иран

Спешно заседание на Съвета за национална сигурност на Гърция

Свален от власт олигарх избяга (обзор) Развръзката станала с намесата на US посланика

Моторист и спътницата му са в болница след катастрофа на столичния бул. „България“

Две туристки загинаха при инциденти в Швейцария и Франция заради лошото време

Туроператори пред фалит, гледат към чужбина заради данъчна наредба Вместо да спечели, хазната може да загуби милиони заради банкрут, свиване и изнасяне на бизнеса

Израел кръсти селище на Тръмп

Македония не признава Гоце Делчев за българин Учебниците им по история нямало да се променят

Над 40% от депутатите са подсъдими

Харадинай: Нека никой да не търси повече мир и стабилност на Балканите за сметка на свободата на Косово

Корнелия Нинова си оттегли оставката (обзор) Изборът на председател ще е след местния вот

Тест установява има ли риск от преждевременна смърт

Учени от Бирмингамския университет във Великобритания предлагат прост тест за установяване на риска от преждевременна смърт, съобщава в. „Дейли Мейл“, цитиран от БГНЕС. Резултатите от изследванията авторите са публикували в списание PLoS ONE (Public Library of Science ).

Изследователите са открили връзка между отделяния имуноглобулин А (IgA), съдържащ се в слюнката на човека, и неговата смъртност, а също склонност към ранно развитие на онкологични заболявания и преди всичко рак на белите дробове. Авторите на изследването заявяват, че IgA може да е маркер за преждевременна смърт, а анализът на слюнката – алтернатива на инвазивните процедури и по-специално кръвните изследвания.

Учените са проследили 639 души на възраст от 63 г. в периода от 1995 до 2014 г. , като са измервали отделянето на IgA, проследявали са здравословното им състояние и смъртността на възрастните хора. Имуноглобулините се секретират от левкоцитите и са необходими за борбата с инфекциозните заболявания. Производството им зависи от обективни (наследствени и възрастови) и субективни (начина на живот) фактори. Последните позволяват на човека да контролира активността на IgA. Учените от Бирмингарския университет продължават изследването

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.