МВнР: Няма данни за пострадали българи при земетресението в Албания

Земетресение край Кърджали

Ердоган потвърди готовността на Анкара за военна операция в Северна Сирия

Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ срещу демонстранти

Министър Ангелкова: Културно-историческият туризъм е стимул за вътрешните пътувания и икономиката

Иранският външен министър: Не съм сигурен, че можем да избегнем война

Даниел Панов откри уникалния цветен часовник във Велико Търново Съоръжението е дарение от Ротари клуб

Трусовете в Албания напукаха стотици блокове и къщи (ВИДЕО)

Ансамбълът ни спечели сребро във финала с пет топки на световното в Баку

Ердоган: Съветът за сигурност на ООН не може да реши израелския въпрос

Боровинките имат антиракови качества Малките плодчета заслужено са причислени към суперхраните

Започна плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ „Козлодуй“

Уникален слънчев часовник показва времето в Банско

Вицепрезидентът на 22 септември: Трябват ни същата увереност и воля на дедите ни отпреди 111 г.

Теменужка Петкова: Либерализацията на пазара няма да оскъпи електроенергията

Емил Радев пита ЕК за метанола в течността за чистачки

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев внесе писмен въпрос до Европейската комисия (ЕК) относно въвеждането на ограничение за съдържанието на метанол в течността за чистачки и денатурирания алкохол. Радев пита дали ЕК предвижда да предприеме мерки за определяне на веществото метанол като вещество, пораждащо сериозно безпокойство, за което трябва да се въведе ограничение в потреблението му в бита, дали ЕК ще вземе решение за промяна на законодателството и въвеждане на ограничение на съдържанието на метанол в течността за чистачки и в денатурирания спирт на 0,6 % и кога може да се очаква едно такова предложение за промяна на законодателството. Българският евродепутат от ГЕРБ иска да бъде получен отговор и какви са другите мерки, които Европейската комисия би могла да предприеме, за да ограничи инцидентите с отравяния с метанол.

Емил Радев посочва още, че съдържание на метанол в течността за чистачки крие сериозни рискове за здравето на европейските граждани и най-вече за децата
През януари 2015 г. Полша направи предложение пред Европейската агенция за химикалите, в което предлага ограничаване на концентрацията на метанол в течността за чистачки и денатурирания алкохол на 3%. Докладът представя доказателства, че съдържанието на метанол в течността за чистачки и денатурирания алкохол води до инциденти с отравяния от метанол в голям брой държави членки на Европейския съюз.

На 9.12.2015 г. Комитетът по анализ на риска на Агенцията излезе със становище, което подкрепя полското предложение за ограничаване на метанола в продукти за масова употреба като течности за чистачки и денатуриран алкохол. В становището си Комитетът предлага съдържанието на метанол в този вид продукти да не надхвърля 0,6% обемни единици.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.