На 21 юли 2019 да почерпят

Затвориха две летища в Силиция след ново изригване на Етна

Морковите зареждат организма с ценни вещества Могат да се консумират също листата и стъблата на оранжевия зеленчук

Великотърновка се венча в храм от 18-ти век в село с един жител Стела се запознала с бъдещия си съпруг в църквата в планинското с. Влахи

Ентусиасти преобразяват цял квартал Групата “Бъди общественополезен” вдъхна нов живот на 13 градинки в Изток

Срив в системата на Гранична полиция спря за близо час обработката на камиони на „Капитан Андреево“

Откриха първата ясна снимка на Нийл Армстронг, докато ходи по Луната

Рим обяви най-висока степен на терористична заплаха

Рожен събра над 200 000 българи от страната и чужбина

Крит – откъдето Европа е започнала На острова всичко е мълчание, останалото е лош превод

Най-малко трима души загинаха при катастрофа на малък самолет в Германия

Извадиха варели за опасни химикали от река Марица

ТИР разпиля дини на АМ „Марица“, след като се удари с лека кола

Христо Стоичков: ЦСКА ще има нов стадион!

64-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа край Разград

11 горещи тенденции сред храните през 2016-а

Пържен сладолед, панирани понички, киноа. Всяка година ресторантите привличат повече клиенти с нови рецепти, храни и комбинация.

CNBC представя 11 горещи тенденции, които ще се наложат на пазара в САЩ през 2016 г.

Водораслите са новото зеле

Натъпкани с антиоксиданти, фибри, йод и добри мазнини, водораслите са във фокуса на хората, които търсят следващата суперхрана.

ГМО животни на трапезата

Преди месец Администрацията за храни и лекарства на САЩ одобри сьомгата AquAdvantage за продажба, като я направи първата ГМО храна от животински произход. Около една трета от американците казват, че за тях естествената храна е важен фактор, но на практика в около 80% от преработените храни има растително ГМО съдържание.

Африканските подправки са хит

През 2016 г. известните готвачи ще търсят в Африка вдъхновение. Скорошно изследване на Conde Nast Traveler показа, че африканската кухня изтласква мексиканската от полезрението на потребителите.

Ресторантите за бързо хранeне стават здравословни

Хората стават все по-чувствителни към консерванти и други добавки и всички големи вериги вече слагат акцента „здравословно“ в своите менюта, като въвеждат и нови предложения.

Кафе във всичко

През следващата година ще видим най-различни нововъведения като газирано кафе и все повече коктейли, направени с кофеиновата напитка.

Битка за доставката на храна

Доставката на продукти от супермаркетите директно до потребителите е нещо, с което дори Amazon се захвана. Очаква се големите вериги да се включат, като според проучване на IBISWorld пазарът ще расте с 9,5% всяка година, като обемът му ще достигне 9,4 млрд. през 2017 г.

Кутийките с бира се завръщат

Заради използването им от производителите на крафт бира те отново излизат на мода. Освен това и обемът им се увеличава, защото производителите на крафт бира предпочитат опаковката от 16 унции (473 мл) вместо стандартната от 12 унции (355 мл).

Захарта: обществен враг №1

Поведени от притеснените за здравето си бейби-бумъри, потребителите се стремят да извадят захарта от диетата си. Затова и бройката на продуктите без захар или с понижено захарно съдържание всяка година нараства с двуцифрен процент.

Експертите очакват ръст на консумацията на яйца и мазнини.

Цените в ресторантите се увеличават

Въпреки, че цените на храните не са нараснали значително, темпът на ресторантските цени изпреварва 5 пъти инфлацията. Веригите увеличават цените поради намаляващия приток на клиенти. Допълнителен фактор е и увеличението на заплатите в сектора.

Закуски през целия ден

Почти четвърт от готовите храни се консумират по време на обяд, показва проучване на NPD Group, откъдето очакват трендът да продължи и през 2016 г.

Едно от основните причини за това е, че се увеличава броят на едночленните домакинства, като за тях е по-естествено да вземат нещо опаковано, вместо приготвено на място. Освен това все повече по време на основните хранения се минава с по някой плод, йогурт и зърнено барче.

Оризовите „спагети“ стават луксозни

Супата от оризови „спагети“, която се притопля на микровълнова фурна или чрез простото наливане на чаша гореща вода, се извисява.

Наскоро токийски ресторант, специализиран в оризовите спагети, стана първия в бранша, който получи звезда от Michelin. Conde Nast Traveler очаква тенденцията да продължи с отварянето на все повече ресторанти за азиатски „спагети“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.