Две камерунски козички се родиха по Коледа в нападнат зоокът

Две козлета, мъжко и женско, се родиха в зоокъта на Старозагорските минерални бани по Коледните празници. Те за съжаление ще останат полусираци, след като татаковците им бяха най-нагло заклани и похитени на 5 декември от неизвестни апаши.

Двете бременни женски камерунски козички тогава оцеляха, защото били отделени в друго помещениe докато износят малките. Малките рогати наследници са големи колкото заек, но вече са атракция за малки и големи. Едното козле е черно, другото шарено. Малките са в затворено помещение, на топло, а обектът се наблюдава постоянно, заради посегателството. Тогава освен козичките бяха откраднати и всички зайци от зооатракцията.

Очаква се от Земеделския инстиут в Стара Загора да дарят нова двойка камерунски козички, а нови зайчета ще има напролет. Много хора предлагат помощ за възстановяване броя на животинките, които радват млади и стари дошли на разходка край езерото в курорта.

Хиляда лева награда пък обяви анонимен дарител за информация, която ще помогне за залавяне на убийците на двете камерунски козички и петте заека.

Зоокътът на Старозагорските минерални бани бе създаден преди две години от Граждански клуб ЛИПА. Животните в него са дарение от граждани и неправителствени организации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони