Росен Бъчваров, говорител на НАП: Изтеклите данни са на малко над 5 млн. души

Две нови огнища на Африканска чума при домашни свине за първи път в област Русе

Народното събрание прие отпадането на машинното гласуване

Искат да се забрани достъпът на гъбарите в горите

Прокуратурата постанови задържане под стража на шведа-автокрадец Кристофер Андерсон нямал шофьорска книжка

БСП – София с кандидати за кметове в още 5 столични района

Започва фестивалът „Дни на куклите”

Министерство на културата: Строителят на Ларгото да отстрани проблемите по обекта Ще предявим съдебен иск при отказ да се премахнат повредите, каза Боил Банов

Турски отбор подписа с грешен футболист

Горанов: Свидетели сме на най-сериозната досега хакерска атака у нас

Илияна Йотова за речта на Урсула фон дер Лайен: Повече емоции, отколкото отговори!

„Червени“ фенове окупираха черногорски курорти

ЦСКА с променлив успех в бивша Югославия

Пастир би и докара до кома възрастната си приятелка

Президентът Радев награди посланика на Израел у нас с орден “Мадарски конник“ (СНИМКИ)

Напредва административната сграда до Рилския манастир

Напредва изграждането на започнатата през 2007 год. административна сграда до самоковската порта при Рилския манастир, казаха администратори.

В друетажния комплекс, изчислен първоначалон зо около 1,5-2 мили. лева, ще се помещават пожарна, полицейски участък, здравна служба, кметство, поща, търговски обект, дори и сладкарница. През 2011 год. манастирът трябваще да получи 1 мил. лева за довършване на комплекса като „награда“ след попадане в списъка на 10-те най-големи забележителности на България. Парите така и не дойдоха.

Все пак сградата е до етап „мазилка“, на едното от крилата още не е поставена и дограмата. Противопожарната служба обаче вече е вкарала някои от колите и техниката си, за да са на сухо и сигурон място, а не отвън, каза новият шеф на регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населеинето“ комисар Светлин Георгиев вчера. Най-късно до юни-юли в помещенията ще се настани и дежурното противопожарно звено, което сега обитава няколко килии срещу Хрельовата кула в източното крило.

Своя офис вече знае и пощата, каза шефът на обсластния клон на „Български пощи“ инж. Сашо Пандурски. За да се пусне целият комплекс, обаче ще е необходимо изграждане на пречиствателна станция за отпадни води до манастира. Такъв проект вече имало изготен, предвижда се заустване на мръсните води при вливането на река Друшлявица в Рилска река, което обаче е неприемливо, каза кметът на Рила Георги Кабзималски /ГЕРБ/ вчера.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.