Клането в Смолян с нож, подарък за Коледа (обзор)

Задържаният за убийството в Смолян Антон Петков убил 24-годишния Никола Мавродиев с нож "пеперуда". Хладното оръжие му било подарено от гаджето му Жана за Коледа, научи "Труд". Окръжната прокуратура в Смолян привлече като обвиняем и задържа 18-годишния младеж за умишлено убийство.

Трагедията се разигра на 27 декември към 5 ч на пешеходния мост в центъра на града. Компанията на Антон, както и тази на починалия Никола били на дискотека. Гаджето на Антон - Жана, се скарала с момче от другата група. Малко след това охраната изгонила компаниите навън. 24-годишният Никола Мавродиев тръгнал с приятели да вземат такси пред кино "Дружба". Според Жана тогава Никола й ударил шамар, което довело до меле и Антон се включил да защитава гаджето си.

"Антон тръгна към него, но Никола го повали на земята и аз се опитах да ги разтърва. Намесих се, застанах между тях, дори не съм разбрала кога ме е ударил в крака и мен с ножа. Стана толкова бързо, че не разбрах, че Антон е наръгал Никола. Ужасно съжалявам", казва Жана. Момичето е покрусено и признава, че вечерта е имало много алкохол и наркотици.

Петков забил ножа, чието острие било 10 см, в бедрата и в корема на Мавродиев. Първоначално той изхвърлил хладното оръжие, но след това посочил къде се намира. Антон е трето дете в семейството на българин и рускиня. Момчето има проблеми от малко и е изключвано от няколко смолянски училища. На всички от двете компании са взети проби за алкохол и наркотици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право