Психично болен опита да убие съседка, барикадира се в дома си

Операция по извеждането от къща на психично болен мъж е била проведена в събота след обяд в село Кадиево, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Пловдив.

Към 14 часа в Районното управление на полицията в Стамболийски е получен сигнал, че 63-годишен жител на селото е нахлул въоръжен с нож в дома на своя съседка и я заплашил с убийство. Незабавно в Кадиево са изпратени полицейски патрул и екип на спешна медицинска помощ. Виждайки униформените, мъжът се барикадирал в къщата си и започнал да ги замерва с ножове и други остри предмети, а при опит да бъде задържан ги нападнал и с кирка.

Неутрализирането на буйстващия възрастен мъж приключило малко по-късно, а след това му е оказана медицинска помощ и е настанен за лечение в център за психично здраве в Пловдив. За случая е уведомена Районна прокуратура-Пловдив и е започнато досъдебно производство по чл. 325, ал.2 от НК.

63-годишният психопат Вельо, който живеел на края на селото, тормозел от години жителите на Кадиево. Всеки трети в Кадиево бил заплашван с нож или убийство от него. Мъжът периодично бил прибиран в пловдивската психиатрия и пускан отново след двуседмично лечение. Местните хора се чудят как да се отърват от Вельо и обмислят да стартират подписка за изселването му, преди да се станала някоя беля с фатален край.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони